Державна кваліфікаційна атестація "Кухар"

                   

 

Професійне навчання в училищі здійснюється за Державними стандартами з професій. Необхідною умовою для отримання диплому кваліфікованого робітника з професії є кваліфікаційна атестація та присвоєння кваліфікації, що включає обов’язкове:

 - проходження виробничої практики на підприємстві з виконанням пробної кваліфікаційної роботи;

 - кваліфікаційних  іспитів.

15 листопада 2013 року відповідно до планів та графіків в групі №34 з професії «кухар; офіціант» було проведено Державну кваліфікаційну атестацію з професії «Кухар ІV розряду». Стало традицією проводити кваліфікаційні іспити з цієї професії у формі захисту дипломних робіт та приготованих страв, під час яких проявляється творчість учнів, вміння спілкуватися та презентувати свою страву. Ось і в цьому році порадували своєю підготовкою такі учні:

кухарДемидов Радіон

Левандовська Юлія

Єгорова Наталія

Федорчук Інна

Котенко Анастасія

Вони не тільки приготували  та оформили смачні страви, але й виконали творчі дипломні роботи.

Демидов Радіон виконав роботу з фото та відеоматеріалами «Технологія приготування страв з запеченого м’яса» та підготував страву «М’ясо по – французьки»

Левандовська Юлія підготувала цікаву презентацію з теми «Технологія приготування холодних страв з м’яса»  та приготувала м’ясний рулет з начинкою, смакові якості якого відмітили всі члени комісії.



Слід відмітити творчу роботу Єгорової Наталії «Технологія приготування весільних страв української кухні».  Вона описала історію весілля, весільні традиції Миколаївщини, дослідила відмінності між сучасним та стародавнім весіллям, а також які страви були популярні раніше і користуються попитом до цього часу. Робота представлена на носії у вигляді презентації з фото та відеоматеріалами.

В якості популярної страви на весіллі, Наталія приготувала голубці з рисом та голубці з пшоном, використавши різні способи формування.

Федорчук Інна виконала роботу у вигляді презентації з відеоматеріалами, з використанням інноваційних технологій в приготуванні запеченої риби. Також підготувала плакат «Форель запечена у фользі з овочами». А подана страва «Лосось запечений», відповідала високим смаковим якостям.

 

               

 

СкумбріяЗдивувала всіх  Котенко Анастасія. Вона представила роботу «Технологія приготування фаршированої риби» в якій розкриті розділи «інновації в приготуванні страв» та «рецепти приготування риби фаршированої кухні різних народів світу».  До роботи додається диск з презентацією та відеоматеріалами. Порадувала Настя також і своєю стравою

«Скумбрія фарширована хеком» і звичайно вишивкою рибки яку виконала бісером.

 

               

 

Професійні знання та вміння цих учнів відмітили також і роботодавці підприємств, де учні проходили виробничу практику, що відображено у характеристиках.

Члени комісії оцінили підготовку учнів на високому рівні,   привітали з присвоєнням кваліфікації «Кухар ІV розряду» та запевнили, що вони можуть вважати себе конкурентноспроможними кваліфіковами робітниками в сфері ресторанного сервісу.